БУРИТА

ИЗБЕРЕТЕ ТИП НА МЕСО

ПИЛЕШКО
пилешки стек мариниран со Асада маринада, печен на скара

МЕЛЕНО ЈУНЕШКО +30ден
мелено свежо 100% јунешко месо спремено со микс на Тако зачини

СВИНСКО + 40ден
свинска плешка со КАРНИТАС микс и споро варена - сочна, пикантна, вкуна

ЈУНЕШКО +50ден
7 часа варена јунешка плешк - БАРБАКОА - најдобро од мексиканската кујна

КЛАСИК

Месо по избор, паста од грав, чилантро ориз, микс од кашкавал (моцарела, чедар, мешан), салца роха, салата, маринирани црвен кромид и краставички

230 ден.

БЛАНКО

Месо по избор, чипотле крем сирење, чилантро ориз, микс салата,  маринирани црвен кромид и краставички

        230 ден.

КРИСПИ

Месо по избор, начос чипс, сос од кашакавал, сос од мајонез, свежа салата

220 ден.

КАЛИФОРНИСКО

Месо по избор, гвакамоле, чипотле или кари сос, помфрит, свежа салата

230 ден.

ГВАКАМОЛЕ +

Месо по избор , гвакамоле x 2, чилантро ориз, салца од пченкабел сос, свежа салата, маринирани црвен кромид и краставички

240 ден.

ХАЛАПЕЊО

Месо по избор, халапењо пиперчиња, чилантро ориз, црвен грав, сос од кашкавал, свежа салата, маринирани црвен кромид и краставички

240 ден.

РОЛИЊО +

Месо по избор, карамелизиран кромид, микс од кашкавал (моцарела, чедар, мешан) сос од мед и сенф, сос од мајонез, свежа салата

230 ден.

РАНЧЕРО

Месо по избор, ранчеро салца, чилантро ориз,  микс кашкавал (моцарела, чедар, мешан), бел сос, микс салата

240 ден

ПОСЕБНИ БУРИТА

ЧИПОТЛЕ ПИЛЕШКО

Чипотле пилешко,  црвен тако грав, чилантро ориз , бел сос, свежа салата

230 ден.

ФАХИТА МЕЛЕНО

Мелено 100% јунешко месо, фахита зеленчук, мешан млечен кашкавал, бел сос, свежа салата

240 ден.

РОЛИЊО

Пилешко асада на скара, карамелизиран кромид, сос од мед и сенф, сос од мајонез, свежа салата

200 ден.

ГВАКАМОЛЕ

Пилешко асада на скара, гвакамоле, чилантро ориз, салца од пченка, бел сос, свежа салата

200 ден

ПУЕБЛО ВЕГАНСКО

Асада мексикански ориз, црвен грав, печурки,  зеленчук, гвакамоле, свежа салата

210 ден

ВЕГЕТАРИЈАНСКО

Чилантро ориз, паста грав, микс кашкавал (моцарела, чедар, мешан), салца роха, бел сос, свежа салата

190 ден

ПОСНИ БУРИТА

ВЕГАНСКО КЛАСИК

паста од грав, чилантро ориз, салца роха, салата

180 ден.

ГВАКАМОЛЕ ПОСНО

чилантро ориз, салца од пченка, гвакамоле паста, салата

180 ден.

ХОЊОС ПОСНО

чилантро ориз, свежи печурки, салца од пченка, салата

180 ден.

CRUNCHWRAPS

Запечена тортиља наполнета со месо по Ваш избор, мешан кашкавал, зеленчук и начос  и послужена со бел сос или салца роха

 

СО МЕЛЕНО ЈУНЕШКО

тортиља, мелено 100% јунешко месо, мешан кашкавал, свежа пиперка и домат, начос

230 ден.

СО ПИЛЕШКО

тортиља, пилешко месо, чипотле крем,  мешан кашкавал, свежа пиперка, начос

230 ден.

КЕСАДИЉА

преклопена запечена тортиља наполнета со микс на  кашкавали ( кравји, моцарела и чедар )  и послужена со микс салата , бел сос и салца роха

ИЗБЕРЕТЕ ЕДНА ОД НОВИТЕ КОМБИНАЦИИ НА МЕСО И ПРВОКЛАСНИ СОСТОЈКИ

СО ЧИПОТЛЕ ПИЛЕШКО МЕСО

270 ден.

СО МЕЛЕНО ЈУНЕШКО И ФАХИТА

330 ден.

СО КАРНИТАС СВИНСКО, СЕНФ И ЗЕЛЕНА ЈАБОЛКА

330 ден.

СО БАРБАКОА ЈУНЕШКО И4 ТИПА НА СИРЕЊА

390 ден.

ВЕГЕТАРИЈАНСКА СО СВЕЖИ ПЕЧУРКИ, ЗРНА ТАКО ГРАВ И ПЧЕНКА

260 ден.

ДОМАШЕН НАЧОС

крцкаво задоволство свежо припремено со додаток на сос од кашкавал и салца роха

регулар

             120 ден.

ЛОАДЕД

+ пилешки стек и авокадо крема               185 ден.

МОЕ БУРИТО

*тортиља, месо по избор, бел сос, салата

СО ПИЛЕШКИ СТЕК

135 ден.

СО МЕЛЕНО ЈУНЕШКО

165 ден.

СО КАРНИТАС СВИНСКО

175 ден.

СО БАРБАКОА ЈУНЕШКО

185 ден.

ДОДАТОЦИ

ПОМФРИТ ДОДАТОК

30 ден.

ПОМФРИТ ПОРЦИЈА

60 ден.

ХАЛАПЕЊО ПИПЕРЧИЊА

25 ден.

ГВАКАМОЛЕ ПАСТА

30 ден.

жолт ориз, маслинки, карамелизиран кромид, пико си гало, салца од пченка, бел сос.

20 ден.

ранчеро салца, чипотле сос, кари сос, свежи печурки, црвен грав, кашкавал (гауда, сос, мешан)

25 ден.